KAYAK-NORD
Connectez-vous au forum
Si vous n'avez pas encore de nom d'utilisateur et de mot de passe, enregistrez-vous

KAYAK-NORD

Forum du réseau de kayakistes randonneurs Kayak-Nord
 
CLAIRMARAIS   Northseakayak & Kayak Nord Portai22AccueilConnexionS'enregistrer

Welkom aan onze neederlandstalige vrienden! Aarzel niet in uw eigen taal in het forum te posten!

Si vous voulez annoncer une nouvelle sortie, n'oubliez pas d'y joindre une date dans le calendrier!


Partagez
 

 CLAIRMARAIS Northseakayak & Kayak Nord

Aller en bas 
AuteurMessage
Northseakayak
CLAIRMARAIS   Northseakayak & Kayak Nord Empty
MessageSujet: CLAIRMARAIS Northseakayak & Kayak Nord   CLAIRMARAIS   Northseakayak & Kayak Nord Icon_minitimeDim 2 Nov - 9:47

Hierbij de video van onze schitterende gezamenlijke eerste uitstap naar de moerassen van Clairmarais in Noord-Frankrijk. BEDANKT aan alle deelnemers voor de mooie dag. We hebben véél gelachen. Goed gezelschap en prachtige omgeving. Zeker voor herhaling vatbaar!
https://www.youtube.com/watch?v=prtBbipbgJ4
Revenir en haut Aller en bas
BERGHMANS LUCIEN
CLAIRMARAIS   Northseakayak & Kayak Nord Empty
MessageSujet: Re: CLAIRMARAIS Northseakayak & Kayak Nord   CLAIRMARAIS   Northseakayak & Kayak Nord Icon_minitimeDim 2 Nov - 10:27

Fantastique Dimitri, quelle superbe vidéo qui redonne bien l'ambiance du groupe et la magie de Clairmarais en cette fin d'automne ! du vrai bonheur ! et une bonne organisation!
A renouveler!
Et bravo à toute l'équipe! 16 kayakistes partageant leur passion, c'est magnifique! comme quoi, l'entraînement paie...
Revenir en haut Aller en bas
BERGHMANS LUCIEN
CLAIRMARAIS   Northseakayak & Kayak Nord Empty
MessageSujet: Re: CLAIRMARAIS Northseakayak & Kayak Nord   CLAIRMARAIS   Northseakayak & Kayak Nord Icon_minitimeDim 2 Nov - 10:27

Et tout cela dans nos 2 cultures nationales...ça fait vraiment plaisir...
Revenir en haut Aller en bas
Serge
Admin
Serge


CLAIRMARAIS   Northseakayak & Kayak Nord Empty
MessageSujet: Re: CLAIRMARAIS Northseakayak & Kayak Nord   CLAIRMARAIS   Northseakayak & Kayak Nord Icon_minitimeDim 2 Nov - 13:28

S-U-P-E-R Dimitri ! Très belle composition. Quel magnifique souvenir! Encore merci pour l'organisation et merci à tous pour l'ambiance. Valérie s'est déjà remise de ses douleurs musculaires (il faut dire que nous l'avons bien soignée de retour à la maison) Razz
Revenir en haut Aller en bas
Northseakayak
CLAIRMARAIS   Northseakayak & Kayak Nord Empty
MessageSujet: Re: CLAIRMARAIS Northseakayak & Kayak Nord   CLAIRMARAIS   Northseakayak & Kayak Nord Icon_minitimeMar 4 Nov - 10:47

Op vraag van het VKKF alsnog een verslag geschreven van de tocht;

Dagtocht CLAIRMARAIS
Er werd door ons een tocht doorheen de moerassen van Clairmarais gepland in het najaar van 2014. Het gebied ligt in het Noord van Frankrijk (Frans-Vlaanderen) vlakbij Saint Omer. Waterloopjes kronkelen zich door elkaar en worden hier en daar doormidden gesneden door de rivier Aa, die op bepaalde delen gekanaliseerd is.
Hoewel wij zeekajakkers zijn maken wij voor deze prachtige streek graag een uitzondering. Het doel is om ook eens minder ervaren kajakkers te laten kennismaken met de sport in een rustige omgeving. Onze groep, NORTSEAKAYAK, slaat hiervoor de handen in elkaar met het Brusselse KAYAK NORD. Uiteindelijk staan in totaal zestien vaarders op 1 november 2014 klaar voor vertrek in Saint Momelin. De groep bestaat uit kajakkers van verschillende leeftijden, en uit verschillende streken van het land. Zowel zeekajaks, afdalers, gewone toerkajaks als tweezitters worden gebruikt om het gebied te doorkruisen. Voor aanvang van de tocht geven we een korte briefing. Dit omvat de nodige uitleg over het gebied en het af te leggen traject, maar ook afspraken in het belang van veiligheid.
Wij vertrekken om 10:30 uur onder een stralende zon. Het is warm voor de tijd van het jaar en we hebben het met het weer getroffen. De eerste kilometers varen we langsheen de rivier Aa om dan aan Overstel kleinere waterlopen op te varen. Vanaf daar varen we voornamelijk op de Grand Large, één van de beken die door het gebied stromen. Iets na de middag houden we een grote pauze, enkelen onder ons hebben een brander mee om het eten op te warmen, anderen hebben boterhammen mee. De sfeer is opperbest, er wordt gelachen en gepraat, de taalbarrière vormt geen probleem, de groep hangt aan elkaar. Dit zal ook zo voor de rest van de tocht blijven. Het valt op dat iedereen elkaar helpt bij het in en uitstijgen van de kajaks aan de steigers of oever tijdens de pauze. Dit zorgt er voor dat ook de beginnende kajakkers een vertrouwen opbouwen.
Na de pauze zetten we de tocht verder door een doolhof van waterlopen om dan uiteindelijk de rivier Aa te kruisen en koers te zetten naar het gebied ten Oosten van de Aa, het natuurgebied met de vijvers van Romelaere. Aan die vijvers houden we nogmaals een pauze, kwestie van de benen even te strekken. Het is nog altijd warm maar de zon laat zich niet meer zien door de overtrekkende bewolking.
Na deze laatste pauze varen wij nog rond het natuurgebied langsheen kronkelende beken. Het is belangrijk dat de groep samen blijft gezien je vrijwel niet meer naast elkaar kunt varen en er teveel bochten in het traject zitten waar je onmogelijk zicht hebt op alle kajakkers. Hoewel de meeste waterlopen niet veel dieper zijn dan één meter dragen we veiligheid hoog in het vaandel. Hoewel het herfst is, is het gebied nog steeds prachtig om door te varen. Onze voorgaande tochten hier vonden telkens plaats in de lente. Na een laatste stuk op de Moerelackrivier komen we terug aan bij ons vertrekpunt. Opnieuw is iedereen erg behulpzaam zodat elkeen veilig kan uitstijgen aan de kleine, gladde steiger. De tocht wordt beëindigd omstreeks 17 uur.
Na de tocht gaan we samen nog een koffie drinken in één van de typisch Franse cafeetjes in Saint Omer. Er worden plannen gemaakt om de tocht in de lente nog eens over te doen. Iedereen is moe maar voldaan. We nemen afscheid van onze Brusselse vrienden en iedereen keert opnieuw huiswaarts met een glimlach op het gezicht!

De tocht omvat een totale afstand van 22 kilometer aan een voor iedereen doenbaar tempo. Iedereen was drager van een degelijke zwemvest en aangepaste kledij voor zowel water- als luchttemperatuur. Er werd gevaren aan de hand van ervaring door voorgaande tochten in het gebied en een plan van Clairmarais met alle waterlopen.

Het was een eer en genoegen met deze mensen te mogen varen. De sfeer zat er vanaf de eerste minuut in en is er gedurende de ganse tocht zo in gebleven. Zeker voor herhaling vatbaar. Hierbij wens ik alle deelnemers van harte te bedanken voor de medewerking en aanwezigheid!

Met vriendelijke groeten,

Dimitri Vandepoele
www.youtube.com/northseakayak
Revenir en haut Aller en bas
Fabody

Fabody


CLAIRMARAIS   Northseakayak & Kayak Nord Empty
MessageSujet: Re: CLAIRMARAIS Northseakayak & Kayak Nord   CLAIRMARAIS   Northseakayak & Kayak Nord Icon_minitimeMar 4 Nov - 16:36

Superbe rando dans une sorte de Bruges de campagne, où les canaux remplaceraient les rues et ruelles, les routes secondaires et les chemins creux. Une organisation impeccable, merci Dimitri, Lucien et les autres. Merci Serge pour le prêt de ton kayak qui ne m'a pas jetée à l'eau ni sur les berges.
Pour une quasi débutante comme moi, c'était une aventure ces 22 km! J'ai pas dormi la nuit précédente avec toute l'impatience d'une gamine de (5x) 11 ans qui partirait pour la première fois en "classe verte". je me suis rattrapée dans les voitures CLAIRMARAIS   Northseakayak & Kayak Nord Sleep  Merci chauffeurs!

Une ambiance tweetalig toute sympathique, ce qui n'est pas la moindre qualité de telles sorties. "Ca fait du bien de rire!" Un environnement inattendu, et rare. Une météo agréable pour un premier novembre qui se cachait bien. Excellentes conditions donc, même si ni ma condition physique, ni ma technique (nog mijn Nederlands) ne sont au top. J'ai "ramé" les derniers kilomètres mais ce ne fut jamais pénible. J'ai mis deux jours à m'en remettre mais c'est un plaisir de sentir les effets de cet effort.

Juste envie de recommencer et de continuer à m'entraîner sans pause hivernale. C'est bien pour partager des journées comme ça que je voulais faire du kayak.

A bientôt sur l'eau!

Fabienne
Revenir en haut Aller en bas
Northseakayak
CLAIRMARAIS   Northseakayak & Kayak Nord Empty
MessageSujet: Re: CLAIRMARAIS Northseakayak & Kayak Nord   CLAIRMARAIS   Northseakayak & Kayak Nord Icon_minitimeMar 4 Nov - 16:44

Mooie tekst Fabienne! Kunnen wij je terugvinden op Facebook? We hebben je naam als es ingegeven maar zonder resultaat. Wijzelf (Sylvie & ik) zitten op FB onder de naam "NORTHSEAKAYAK DS". Hopelijk tot zéér BIJNA!? We gaan er alles aan doen (Lucien en ikzelf) om spoedig weer eens met een nieuw initiatief op de proppen te komen!
Het was zéér aangenaam met jullie er bij!
Revenir en haut Aller en bas
Contenu sponsorisé
CLAIRMARAIS   Northseakayak & Kayak Nord Empty
MessageSujet: Re: CLAIRMARAIS Northseakayak & Kayak Nord   CLAIRMARAIS   Northseakayak & Kayak Nord Icon_minitime

Revenir en haut Aller en bas
 
CLAIRMARAIS Northseakayak & Kayak Nord
Revenir en haut 
Page 1 sur 1

Permission de ce forum:Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
KAYAK-NORD :: Sorties - randonnées-
Sauter vers: